Венгер: Имам прекрасни спомени от работата си в Монако


Н. Гавазов

Венгер: Имам прекрасни спомени от работата си в Монако

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер в навечерието от мача с Монако в рамките на турнира Emirates Cup сподели впечатленията си от своят работа начело на отбора от Княжеството. Както е известно, французинът стана известен за големия футбол именно когато бе начело на Монако, където прекара седем години, спечелвайки по един път титлата и Купата на Франция.

"Имам прекрасни спомени от работата си в Монако. Всяка година ние се борехме за титлата, станахме шампиони и спечелихме Купата. До моето назначаване Монако никога не бе преодолявал първия кръг на КЕШ, а ние достигнахме до финал в КНК и до полуфинал в Шампионска лига. Имам приятни спомени, защото до тогава този отбор не бе играл в европейските турнири", заяви Венгер.

"Въпреки всичко, независимо от това, че Монако нямаше толкова много постижения, това бе много взискателна работа. Ти представляваш държавата, а там народът е осигурен, което означава, че е много взискателен. За мен това бе интересен опит, аз за първи път работих в топ-отбор. Радвам се, че сега Монако отново се завърна на това ниво", добави специалистът.

Двубоят Арсенал - Монако е днес от 18:20 часа българско време.

 

  Сподели
133