Венгер е можел да напусне, ако Арсенал не е спечелил Купата


Н. Гавазов

Венгер е можел да напусне, ако Арсенал не е спечелил Купата

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер намекна, че е можел да напусне "Емирейтс", ако през месец май "артилеристите" не са спечелили Купата на Англия. През миналия сезон лондончани успяха да сложат край на деветгодишната си безтрофейна серия. Едва след това Венгер сключи нов договор, тъй като предишното му съглашение с клуба изтече.

"Винаги говоря едно и също. Искам да мисля, че добре работя в клуба. В моята мотивация никога не се е налагало да се съмнявам, аз никога не съм искал да ходя където и да е, никога! Винаги съм искал да остана и да работя", заяви Венгер.

"Но в същото време фактът, че нищо не сме печелили, не ми излизаше от главата. За мен бе важно да почувствам, че достойно се справям с работата си. Дали щях да подпиша нов договор, ако не бяхме спечелили Купата на Англия? Не искам да отговарям на този въпрос. Никога не се оглеждам назад. Гледам само напред, а това, какво е направено или не е свършено, аз забравям. Моят поглед винаги е обърнат напред. Спечелихме Купата, но искаме да печелим още и да повече да се сражаваме. Каквото е направено, направено е", каза още специалистът.

Според думите на Венгер, когато той е подписвал своя предишен договор през 2010 година, той е знаел, че известно време Арсенал не е можел да се конкурира във финансово отношение с Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед и Челси, заради което ще губи своите футболисти.

"Приех това изпитание ри подписването на предишния си договор, знаейки какво може да се случи. Мисля, че това бе най-чувствителният и важен период в моята кариера тук. Знаех от самото начало, но в същото време бях възхитен от задачата да задържа отбора на това ниво с малко и все по-намаляващи ресурси. Дали се справихме добре? Само мога да кажа, че бяхме стабилни на това ниво, но при това не ни достигаше класа за победи. Сега балансът леко се промени с това, което бе преди пет-шест години. Нашите шансове станаха по-големи в тази лига, заради въвеждането на финансовия феърплей и факта, че сега притежаваме по-голяма финансова мощ, отколкото преди пет години", завършва Венгер.

 

  Сподели
68