Дайк: ФА е препълнена с белокожи мъже


Н. Гавазов

Дайк: ФА е препълнена с белокожи мъже

Борбата с проявите на дискриминация достигна и до Футболната асоциация на Англия (ФА), чиито президент смята, че ръководената от него организация не отразява расовата и половата картина в съвременна Великобритания. Според мнението на Грег Дайк, ФА в сегашния си състав не може да бъде пълноценен представител на английския футбол.

"Ако погледнете на тези, които следят футбола и на тези, които играят, а след това на Борда на ФА, вие ще разберете, че Борда не е отражение на играчите и феновете. Той е препълнен с мъже, препълнен е с бели, докато светът не се състои само от мъже и от белокожи. Това трябва да се промени по някакъв начин", заяви Дайк.

"Трябва да извършим промени, но не само ние. Феновете би трябвало да спомогнат за промените. Трябва да гледаме на това през призмата на населението на Англия от 21-ви век, а то е много разнородно. Ако продължаваме да разчитаме на стари белокожи мъже, то ФА няма да отговаря на положението на нещата в страната", допълни функционерът.

През миналата година единствената жена, член на ФА, Хизер Рабътс подложи на критика организацията за това, че в организацията има само бели мъже.

 

  Сподели
92