Венгер разкри, как е върнал формата на Рамзи


Н. Гавазов

Венгер разкри, как е върнал формата на Рамзи

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер призна, че неговият разговор с Ааарън Рамзи е помогнал на уелския полузащитник да реабилитира своята кариера. През февруари 2010 година Аарън претърпя тежка травма на крака, когато се завърна в строя, започна да демонстрира много посредствена игра, редовно навличайки критиките на феновете и пресата.

През миналия сезон обаче Рамзи напълно се преобрази, вкарвайки 16 гола в 34 мача, включително победното попадение в майския финал за Купата на Англия срещу Хъл Сити. Както се оказва, за прогреса на играча е спомогнал разговора между Рамзи и мениджъра.

"Аарън наистина се намираше в черна серия, достигайки точката, в която аз просто не можех повече да го пускам на "Емирейтс". Поради това към края на сезон 2012/13 ние седнахме с него и му казах: "Това не е, защото не се харесваш на хората. Това е, защото играта ти в момента не се харесва", заяви Венгер.

"Аарън бе в състояние да измени това. Трябваше да се върне и да играе по-добре. Когато преминеш през черната серия в своя живот, ти винаги се връщаш към основите. Във футбола бавно си възвръщаш своята увереност и вече след това започваш да играеш естествено. Проблемът е в това, че ако в голфа или тениса отправиш прекрасен удар, на теб ти се иска да го повториш. Отново и отново. Но така не се получава. Трябва да се върнеш към основите и отново да се движиш към зоната, където ще ти е по-леко", каза още французинът.

"Аарън прие този съвет, той направи това, което поискахме от него и си възвърна своята увереност. В резултат вие видяхте друг играч през миналия сезон. Тъй като е умен играч, веднага след нашата среща аз знаех, че той ще се завърне като футболист. Но той постигна това само защото се вслуша и разбра, че трябва да се промени", завърши Венгер.

 

  Сподели
124