Венгер за Вермален, Моуриньо, Сеск и състава


И. Ангелов

Венгер за Вермален, Моуриньо, Сеск и състава

Мениджърът на Арсенал, Арсен Венгер, призна, че Томас Вермален може да напусне клуба това лято. Известно е, че бранителят е цел на Манчестър Юнайтед, а в последно време се спекулира, че "червените дяволи" подготвят и подобрена оферта за придобиване услугите на белгиеца.

"Не мога да гарантирам, че ще остане. Но ако той напусне, все пак, ние ще трябва да привлечем централен бранител."

Вчера Жозе Моуриньо нападна Арсенал, че бившият капитан на клуба - Сеск Фабрегас, изобщо не поискал да чуе за своя бивш отбор при наличието на интерес от Челси. Венгер коментира:

"Мисля, че много хора излязоха да говорят, че Фабрегас искал в Челси. Аз не знам кой казва истината, и кой не. Той се приземи, където искаше, в края на краищата. Ние имаме голяма конкуренция за титулярните места и много от таланта ни дори не игра миналата година."

"Алекс Окслейд-Чембърлейн бе аут дълго време, Уилшър бе контузен, а и Диаби пропусна целия сезон. Сега те са тук и е трудно да предвидя в каква форма ще са преди началото на сезона. Има голяма конкуренция в средата, да."

За германския контингент в Арсенал, Венгер продължи:

"Добре е, че Германия спечели Световното. Така самочувствието на Мертезакер, Йозил и Подолски ще е повишено. Ние спечелихме ФА Къп миналия сезон, а след това те спечелиха Световната купа. Печеленето на купи те прави по-силен и по-уверен. Дано ние вземем дивиденти от това в новия сезон."

  Сподели
106