Моуриньо: Сеск поиска Челси, затворихме пазара


И. Ангелов

Моуриньо: Сеск поиска Челси, затворихме пазара

Мениджърът на Челси, Жозе Моуриньо, заяви, че Сеск Фабрегас е искал да премине на "Стамфорд Бридж" това лято, а не в посока бившия си клуб - Арсенал. Испанският национал подписа със "сините" през юни от Барселона, като според информациите цената му е била около 38 милиона евро.

"Аз разговарях с него около 20 минути," започна Специалния пред BTsport. "Мисля, че той наистина искаше да дойде при нас. Както знаете, Арсенал имаше опция да се намеси тук, но не мисля, че той бе отворен към такива диалози. Той бе насочен в нашата посока, така че работата ми бе лесна."

Фабрегас бе последван в Челси от дуото на Атлетико Мадрид - Диего Коста и Филипе Луис, като Моуриньо е доволен от бизнеса това лято, твърдейки, че за него прозорецът вече е затворен:

"Трябва да кажа, че клубът ми свърши фантастична работа, не само заради качеството, което бе закупено, но и фантастична работа, защото всичко стана в рекордно кратки срокове."

"Пазарът затваря на 31-ви август, а ние вече затворихме нашия на 19-ти юли. Приключихме с пазаруването. Клубът се справи фантастично. Ние знаехме целите си, познавахме играчите. Клубът ги атакува много рано и ние получихме точно това, което искахме. Това вече е състав, който харесвам много."

  Сподели
111