Реднап: Рио беше първия избор на Гигс в отбрана


И. Ангелов

Реднап: Рио беше първия избор на Гигс в отбрана

Мениджърът на Куинс Парк Рейнджърс, Хари Реднап, заговори, че Райън Гигс е планирал Рио Фърдинанд да бъде неговият титулярен централен бранител, ако уелсецът бе получил възможността да остане като постоянен мениджър на "червените дяволи" след времето си като заместник на напусналия Дейвид Мойс.

35-годишният Фърдинанд подписа едногодишен контракт с КПР след като бе освободен от Юнайтед по свое желание.

"Фърдинанд е стрехотен модел за подражание," започна бившият бос на Тотнъм. "Аз подписах с него, когато той бе на 14 години и го познавам по-добре от всеки. Толкова съм доволен, че го имам в отбора си."

"Райън Гигс ми каза, че ако бе оставен начело в Манчестър Юнайтед, Рио щеше да е неговият първи избор в позицията на централния бранител."

Реднап се надява да оформи тандем между Рио и капитанът на Кардиф - Стивън Коукър, с който тимът уговори цена за закупуване, но все пак има конкуренция за подписа на 22-годишния:

"Споразумяхме цената с Кардиф за Стивън Коукър. Те обаче обмислят офертите на още няколко клуба за него. Дано довършим сделката. Председателят ни движи нещата. Аз мисля, че той наистина иска да играе с Рио Фърдинанд. Надяваме се това да го накара да подпише."

  Сподели
91