Тотнъм се надява да изпревари Пуул в борбата за Бони


Н. Гавазов

Тотнъм се надява да изпревари Пуул в борбата за Бони

Тотнъм не желае да отстъпи на Ливърпул в борбата за нападателя на Суонзи Вилфрид Бони и вече готви свое предложение за покупка на играча. Със своят блестяща игра през дебютния си сезон в английската Висша лига и с достойното си представяне на Световното първенство по футбол в Бразилия, 25-годишният национал на Кот д'Ивоар привлече вниманието на Ливърпул, който сега активно търси заместник на Луис Суарес.

Тотнъм обаче също има проблеми с нападението, освен това новият мениджър Маурисио Почетино е голям почитател на таланта на Бони. Според информации в британския печат, в най-близко време "шпорите" ще предложаъ 18 милиона паунда за Вилфрид.

През новия сезон Почетино планира да играе с един централен нападател и за тази роля сега претендират Емануел Адебайор и Роберто Солдадо. Последният обаче може да напусне "Уайт Харт Лейн".

Към момента Суонзи желае за Бони около 20 милиона паунда, които се предполага, че са вписани в контракта на играча като достатъчни за откупване на договора му. Съобщава се, че Тотнъм е по-склонен от Ливърпул да заплати тази сума, но ако все пак и двата гранда се съгласят с условията на Суонзи, тогава Бони сам ще реши къде да продължи кариерата си.

 

  Сподели
92