Жиру: Венгер иска да бъда хитър


Н. Гавазов

Жиру: Венгер иска да бъда хитър

Нападателят на Арсенал Оливие Жиру призна, че мениджърът Арсен Венгер иска от него да бъде по-хитър. Френският национал достойно проведе своя втори сезон във Висшата лига на Англия, но не възнамерява да спира до тук. С помощта на съветите на Венгер, Оливие работи над подобряване на своята игра.

"След мачовете Венгер постоянно ми говори, че трябва да поправя своята игра. Говорим за положенията. За него аз не съм достатъчно хитър. Веднъж ми каза, че съм много праволинеен в своите набези, прекалено съм предсказуем", заяви Жиру.

"Чувствам, че съм способен да се подобря. Способен съм да подобря някои аспекти на своята игра, да подобря статистиката си. Упорито работя над играта пред вратата, старая се да разуча някои детайли. Спомням си за няколко изпуснатите положения, особено за тези срещу Челси", каза още французинът.

"Имам нужда да бъда по-решителен в наказателното поле, а също така в своите действия по контрола на топката и отбраната. Най-малко веднъж в седмицата работя над играта си пред вратата. Това го правя систематично, нуждая се от него", допълва Жиру.

 

  Сподели
130