Вермален напуска Арсенал


Н. Гавазов

Вермален напуска Арсенал

Капитанът на Томас Вермален обещава да стане поредната сериозна загуба, която "артилеристите" ще понесат това лято. Отборът на Арсен Венгер вече се лиши от своя основен десен бранител Бакари Саня, който премина в Манчестър Сити със свободен трансфер.

По информация на авторитетния сайт за футболни новини Goal.com, сега към изхода се е отправил 28-годишния Вермален, който след година търкане на пейката, чувства, че няма много големи шансове да измести от стартовия състав Пер Мертезакер и Лоран Кошчелни.

Съобщава се, че Арсенал няма да стои на пътя на Томас и ще го пусне само срещу сумата от 8 милиона паунда. Самият футболист пък ще използва Световното в Бразилия, за да се покаже в добра светлина пред потенциалните си купувачи.

Предполага се, че от услугите на белгийския национал се интересуват Манчестър Юнайтед и Наполи, а евентуалната продажба на Вермален ще принуди Венгер да излезе на трансферния пазар и да потърси човек, който да укрепи центъра на отбраната, тъй като освен основните централни бранители, Арсенал не може да се похвали с изобилие от играчи на тази позиция.

 

  Сподели
86