Арсенал продава всички права на Вела


Н. Гавазов

Арсенал продава всички права на Вела

Нападателят на Реал Сосиедад Карлос Вела все пак няма да се завърне в Арсенал през следващия сезон. В последно време около бъдещето на играча от националния отбор на Мексико се носи противоречива информация. Например, президентът на баските Хокин Аперибай заяви, че през следващия сезон Вела ще играе за лондончани. Според съобщения в днешната испанска преса обаче, "артилеристите" наистина желаят да закупят трансфера на Вела, но не са успели да получат съгласието на самия футболист. Карлос е решил да остане в Сан Себастиан.

Във връзка с това, Реал Сосиедад е поискал да договори окончателното закупуване на правата на 25-годишния нападател. Към трите милиона евро, които бяха заплатени на Арсенал по-рано, испанският клуб ще добави още 11 милиона - общата стойност на сделката е 14 милиона евро.

Операцията все още не е завършила официално - остава да се съгласуват последните детайли. Но вече е постигната договореност между двата клуба, че Вела няма да отиде в Лондон. Това означава, че Арсенал продължава да търси нов нападател.

 

  Сподели
73