Официално: Фабрегас ще играе в Челси


И. Ангелов

Официално: Фабрегас ще играе в Челси

Сеск Фабрегас публикува съобщение в своя официален фейсбук акаунт, в което на английски и испански се сбогува с Барселона, посочвайки и следващия си отбор - Челси. Според испанеца негов първи избор е бил Арсенал, но поради нежеланието на "артилеристите" той да заиграе отново там, Челси се оказал печеливш:

"Първо бих искал да благодаря на всички в Барселона, където се насладих на 3 прекрасни години. Това бе отборът от детството ми и аз винаги ще съм горд от факта, че имах шанс да играя за такъв страхотен отбор.

"Аз чувствам, че имам недовършена работа във Висшата лига и зная, че сега е правилен момент да се върна. Да, всеки знае, че Арсенал имаше най-добрия шанс да ме подпише. Те обаче решиха да не се възползват от това и така всичко пропадна. Пожелавам им всичко най-добро в бъдеще."

"Аз премислих внимателно всички оферти и вярвам, че Челси е най-добрият избор. Те отговарят на моите амбиции с глад и желание за трофеи. Те имат страхотен състав от играчи и невероятен мениджър. Напълно съм отдаден на този отбор и нямам търпение да започна."

"Много беше важно този трансфер да се осъществи преди Световната купа, за да мога да се съсредоточа напълно над това да помогна на родината си да задържи трофея."

  Сподели
163