Ламбърт: Почетино ме научи на футбол


И. Ангелов

Ламбърт: Почетино ме научи на футбол

Макар да играеше за Маурисио Почетино само за 18 месеца, Рики Ламбърт, който получи мечтан трансфер в Ливърпул, взе своето време в медиите да благодари на стария си наставник, който пък пое Тотнъм, за всичко, което е научил от него за толкова кратък период направление.

Нападателят премина за 4 милиона лири на "Анфийлд", неговия любим отбор, където започна кариерата си преди 17 години:

"Това бе голямо пътешествие. Как всичко ескалира, чак е плашещо. Всичко вървеше за мен в Саутхемптън, а с всеки мениджър аз се подобрявах, особено при Маурисио. Той ме научи на друг тип футбол и ме направи играча, който съм аз сега. Мисля, че това ми помага."

"Никога не са ме учили да съм нападател в миналото. Той ме научи как да играя сам в атака и ми показа какво правех грешно. Аз смятах, че трябва да играя за останалите. Който и да получаваше топката аз бягах да се открия и да получа пас. Той ме научи да ценя времето си, да 'изчаквам правилния човек да получи топката', като Адам Лалана, и останалите в атака. И така аз се научих как да използвам позицията си по-добре."

Ламбърт е привърженик на Ливърпул и прекара 5 години от младежката си кариера там, а сега се радва на възможността да се докаже:

"Не очаквах нов шанс в Ливърпул... сега, след като го получих, ще направя всичко по силите си и съм уверен, че ще се докажа и ще се подобря отново. Аз правя това всеки сезон. Винаги гледам как да вдигна нивото. Дори и да съм на 32, аз се чувствам като дете отново. Фактът, че играя за Брендан Роджърс и Ливърпул... нямам търпение."

  Сподели
331