Ван Гаал ежедневно следи работата на Юнайтед по трансферите


Н. Гавазов

Ван Гаал ежедневно следи работата на Юнайтед по трансферите

Старши-треньорът на националния отбор на Холандия Луис ван Гаал дори по време на Световното първенство по футбол ще продължи ежедневно да общува със своите асистенти в Манчестър Юнайтед Райън Гигс и изпълнителния директор на клуба Ед Удуърд относно ситуацията с трансферите.

Според информацията, 62-годишният холандски специалист се надява, че към момента му на пристигане на "Олд Трафорд" през юли, ръководството на клуба трябва да постигне определени успехи на трансферния пазар.

Една от главните трансферни цели на "червените дяволи" през лятото е атакуващия полузащитник на Байерн Мюнхен Томас Мюлер. Очаква се, че в скоро време Юнайтед ще се опита да договори сделката за немеца за около 25 милиона паунда.

Бавно, но уверено Юнайтед се придвижва към завършване на сделката по левия защитник на Саутхемптън Люк Шоу. "Светците" до този момент нямат нов мениджър, което бави преговорите.

Ван Гаал също така се надява, че в негово отсъствие клубът ще обсъди евентуалното привличане на защитника на Борусия Дортмунд Матс Хумелс и на полузащитника на Байерн Мюнхен Бастиан Швайнщайгер. Очаква се, че летните покупки на Юнайтед ще са за над 100 милиона паунда.

Също така, разчитайки на усета на Гигс, Ван Гаал е готов да призове в първия отбор възпитаниците на академията на Юнайтед Том Лоурънс, Джеймс Уилсън и Майкъл Кийн. Специално за Лоурънс и Уилсън, двамата дебютираха във Висшата лига когато начело на "червените дяволи" се намираше Райън Гигс.

 

  Сподели
45