Пуул поиска от властите одобрение на проекта за реконструкция на Анфийлд


Н. Гавазов

Пуул поиска от властите одобрение на проекта за реконструкция на Анфийлд

Както се очакваше, Ливърпул предостави за подписване от градските власти на проекта за работа по реконструкцията на "Анфийлд", благодарение на което вместимостта на стадиона ще нарасне почти до 59 000 зрители. През последните 18 месеца клубът упорито работеше над покупката на прилежащите земи, провеждаше обществени изслушвания, макар че по-рано се твърдеше, че "Анфийлд" не подлежи на реконструкция. Тази задача бе успешно решена.

Проектът се състои от два етапа. Първо ще се обнови и разшири Главната трибуна, а след това и трибуната "Анфийлд Роуд". По такъв начин, вместимостта на стадиона ще се увеличи от 45 522 на 59 000 места.

Както е известно, стойността на реализирания проект се оценява на 260 милиона паунда. Ливърпул ще пристъпи към строителните работи в началото на следващата година. Новата Главна трибуна ще бъде открита за старта на сезон 2016/17.

Когато проектът бъде реализиран, Ливърпул ще може да се похвали с третия най-голям стадион в Англия на клубно ниво - след "Олд Трафорд" и "Емирейтс".

Освен това, Ливърпул обяви, че Йън Айър е повишен от управляващ директор на изпълнителен директор.

 

  Сподели
143