Юнайтед отлага прегворите за Стротман за зимата


Н. Гавазов

Юнайтед отлага прегворите за Стротман за зимата

Манчестър Юнайтед има намерение да привлече полузащитника на Рома Кевин Стротман, но "червените дяволи" ще направят своето предложение едва през зимата. Заради сериозна травма на коляното холандецът ще пропусне не само Световното първенство в Бразилия, но и старта на клубния сезон. Очаква се, че Кевин ще се завърне в строя едва през есента.

Според слуховете, новият наставник на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал желае да подпише със своя сънародник, но здравословните проблеми на играча принуждават "червените дяволи" да отложат борбата за футболиста.

Предполага се, че Юнайтед ще предложи 30 милиона паунда за Кевин по време на зимния трансферен прозорец. Двата клуба все още не са започнали преговори, но 24-годишният футболист е открит за преминаване в Юнайтед.

"Той няма да се върне до есента, именно такъв срок му поставиха докторите. Наистина, Кевин представлява интерес за Ван Гаал, но в момента по никакъв начин не е свързан с Манчестър Юнайтед. Може би това ще се случи в бъдеще, но той проведе великолепен сезон в Рома. Щастлив е тук и ще се радва да остане. Между клубовете или Луис и Кевин не е имало никакви контакти. Те добре се познават, но на дадения етап нищо не се е случило", заяви агент Киел Декер.

"Рома не желае да го продава, така че решението трябва да вземе клуба. Кевин също трябва да направи тежък избор - между фантастичния клуб в Рим, който го купи и направи известен, подкрепяше го по време на лечението и своя треньор в националния. Мога още един път да кажа, че на дадения етап не сме влизали в никакви разговори", добави представителят.

 

  Сподели
129