Фабиански: Не съм по-слаб от Шчесни


Н. Гавазов

Фабиански: Не съм по-слаб от Шчесни

Вратарят Лукаш Фабиански, който премина от Арсенал в Суонзи в търсене на повече игрова практика, е убеден, че по нищо не отстъпва на основния вратар на "артилеристите" Войчех Шчесни. Според полския национал, травмите са му попречили да бетонира позициите си в Арсенал и съответно да играе повече.

"Дали съм съгласен, че Шчесни е по-силен от мен? Не, изобщо не смятам така. Разбира се, допуснах редица грешки на вратата на Арсенал, но съм убеден, че хората помнят и за това, че на мен не ми провървя заради травмите. Имаше периоди, когато бях основен вратар. И точно когато започнах да укрепвам позициите си, тогава получих увреждане. Подобно нещо се случи няколко пъти. Това наистина ме свали от седлото", заяви Фабиански.

"В националния отбор позициите ми не са толкова силни, но винаги ме викат в националния. Една от главните причини да напусна Арсенал е желанието ми да играя всяка седмица. Знам, че това ще ми помогне в борбата за мястото на титулярен вратар на Полша. Това е приоритет за мен. Седенето на пейката не ми носи радост", добави бившият страж на Арсенал.

 

  Сподели
197