Лампард изпитал облекчение, обявявайки напускането си


Н. Гавазов

Лампард изпитал облекчение, обявявайки напускането си

Полузащитникът Франк Лапмард призна, че е изпитал облекчение, обявявайки за напускането си на Челси, а също така призна, че наистина разглежда вариант с преминаване в МЛС. В понеделник официално бе обявено, че след 13 години Лампард напуска "Стамфорд Бридж". Франк дори е радостен, че в навечерието на Световното е решил този въпрос.

"Трудно е след 13 години, но трябва да се движиш напред, аз се движа напред, клубът се движи напред. Това е всичко. Тук съм, за да мисля за участието си в националния отбор на Англия. Изпитах облекчение в понеделник вечер, когато обявих решението си и сега отборът и лично аз можем да се съсредоточим върху мачовете", заяви Лампард.

"Да, аз се гордея. Гордея се, че играх за такъв фантастичен клуб, клуб, в който отидох още съвсем млад след Уест Хем, клуб, който напълно ме прие. Гордея се с вечери като тази в Мюнхен. Винаги ще си спомням за тях и както казах, в мен остават много неща от Челси. Аз ще ходя на мачовете на отбора", каза още легендата на "сините".

"Получих много съобщения от хора, с които пътищата ни са се пресичали и трябва да кажа, че те ме накараха да се чувствам горд. Америка? Това е вариант за мен. Изучавам вариантите и продължавам да играя. Искам по-бързо да определя къде ще играя - не по време на Световното, но веднага след това. Не съм убеден, че сега това е възможно. Достатъчно голямо момче съм, за да се съсредоточа върху представянето си за националния отбор на Световното", допълни англичанинът.

 

  Сподели
88