Венгер ще получи 100 милиона за подсилване на състава


Н. Гавазов

Венгер ще получи 100 милиона за подсилване на състава

Ръководството на Арсенал е готово да задели значителна сума пари, за да укрепи състава през това лято. С победата в Купата на Англия мениджърът Арсен Венгер прекъсна неуспешната серия на отбора, през която "артилеристите" в продължение на девет години не успяха да спечелят нито един трофей. Според информацията, ръководството на клуба предлага на французина нов тригодишен договор и е готово да задели 100 милиона паунда за подсилване на тима.

Според думите на Венгер, приоритет за него ще бъде да задържи в състава си защитника Бакари Саня и вратаря Лукаш Фабиански, които са с изтичащи договори. Освен това, Арсенал търси нападател, опорен полузащитник и защитник в случай, че загуби Саня.

Главни кандидати за атакуващата линия са Марио Манджукич от Байерн Мюнхен и Карим Бензема от Реал Мадрид. Сред опорните полузащитници се споменават имената на Ларс Бендер (Байер Леверкузен) и Морган Шнайдерлин (Саутхемптън).

В случай, че Саня напусне "Емирейтс, Арсенал разглежда кандидатурите на Мика Ричардс (Манчестър Сити), Калъм Чембърс (Саутхемптън) и Серж Орие (Тулуза).

 

  Сподели
113