Рамзи носи обрат и купа на Арсенал (видео)


И. Ангелов

Рамзи носи обрат и купа на Арсенал (видео)

Аарън Рамзи вкара в продълженията на финала на ФА Къп днес, когато Арсенал и Хъл се срещнаха в страхотен мач за определяне на носителя на трофея тази година. Хъл поведе с 2 гола до 10-ата минута днес, и Арсенал трябваше да се бори и да достига до равен, продължения и обрат с 3:2, за да спечели най-стария футболен турнир.

Още в 4-ата минута Хъл откри, когато при един корнер топката бе подадена на волето на том Хъдълстоун, той не успя да я нацели добре, но я изпрати по посока на вратата, където Джеймс Честър я отклони неспасяемо за Фабиански.

В 8-ата минута отново след статично положение, се стигна до разбъркване и гол на Къртис Дейвис. Арсенал върна попадение в 17-ата минута, след като установи контрол над мача. Вкара го Санти Касорла по изключителен начин от пряк-свободен удар. Друга добра ситуация в полувремето бе един силен удар от далеч на Том Хъдълстоун за Хъл.

Във втората част видяхме няколко спорни ситуации в наказателното поле на тигрите, включително игра на Джак Ливърмор с две ръце, която остана незабелязана. Съдбата може би донякъде си върна на лондончани, когато бе отсъден несъществуващ корнер, от който дойде изравнителното попадение в 71-ата минута. Тук Лоран Косчелни се оказа на правилното място в наказателното поле и прокара топката през краката на вратаря за 2:2.

В 79-ата минута Гибс трябваше да реши срещата, когато получи топка на опразнена врата на границата на малкото наказателно поле и получи време да я овладее и нагласи на удобния крак. Той обаче стреля високо.

Така се стигна до продължения, а Арсен Венгер замени Йозил и Касорла с Уилшър и Росицки. Свежестта помогна много на Арсенал, който изглеждаше вече много по-бърз от уморения съперник. В 108-ата минута Оливие Жиру получи топка в наказателното поле, отигра я триково на пътя на Арън Рамзи, който я отклони във вратата на Хъл за пълния обрат и победата.

Хъл опита да атакува до края на срещата, но няколко несполучливи удара и спасяване на Фабиански запазиха резултата, и Арсенал изравни рекорда на Манчестър Юнайтед по купи на ФА - 11.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
196