Лукас Лейва напуска Ливърпул?


Н. Гавазов

Лукас Лейва напуска Ливърпул?

Лишавайки се от място в титулярния състав на Ливърпул, полузащитникът Лукас Лейва обмисля вариант с напускането на клуба. Откакто през 2009 година Шаби Алонсо напусна "Анфийлд", бразилецът редовно излизаше на терена от първи те минути при няколко мениджъри, които през това време работеха с Ливърпул.

Но през сегашния сезон ситуацията за Лейва се промени. Наставникът Брендън Роджърс предпочиташе да използва в опорната зона капитана Стивън Джерард, заради което Лукас бе принуден да седи на пейката. От началото на януари 27-годишният футболист проведе само четири мача за мърсисайдци като титуляр, три от тях бяха в края на сезона, когато на отбора не успя да помогне наказаният Джордан Хендерсън.

Според източника на информация, Лукас скептично оценява шансовете и за връщане на предишните позиции в Ливърпул и е разочарован от това, че заради отсъствие на игрова практика не успя да попадне в състава на Бразилия за финалите на Мондиал 2014.

Тази информация се потвърждава и от последният пост на Лейва в една от социалните мрежи: "Завърших седмата си година в Ливърпул и искам да благодаря на тези, които ме подкрепяха през цялото време. Довиждане", - написа Лукас.

 

  Сподели
215