Роджърс е Мениджър на годината по версията на LMA


Н. Гавазов

Роджърс е Мениджър на годината по версията на LMA

Асоциацията на мениджърите (League Managers Association) определи Брендън Роджърс за най-добър мениджър през сезон 2013/14 във всички професионални лиги в Англия. Както е известно, за Мениджър на годината в английския елит стана Тони Пюлис от Кростъл Палас, но в гласуването на всички членове от LMA, без значение от принадлежността към една или друга лига, победител стана Роджърс.

Наставник на Ливърпул за първи път получава такава награда за последните 20 години. През сегашния сезон "червените" имаха реална възможност да завоюват своята първа титла от 1990 година, но няколко грешки в последните мачове ги лиши от шансове за триумф.

Възпитаниците на 41-годишния специалист завършиха на второ място. Това е голям прогрес в сравнение със седмото място преди година. Освен това, Роджърс изгради зрелищна игра в Ливърпул - 101 гола в 38 мача от Висшата лига говори само по себе си.

В гласуването за Мениджър на годината участват наставниците на всичките 92 клуба от Висшата лига и Футболните лиги. Не е изненадващо, че различни специалисти станаха Мениджър на годината и Мениджър на годината във Висшата лига. Така например бе през 2010 година, когато главната награда получи Рой Ходжсън, а наградата за елита - Хари Реднап. Година по-рано се получи аналогична ситуация, когато носители на приза станаха Дейвид Мойс и Сър Алекс.

 

  Сподели
20