Моуриньо: Доволен съм от края на сезона


Н. Гавазов

Моуриньо: Доволен съм от края на сезона

Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо даде коментар след победата над Кардиф в последния кръг на сезона във Висшата лига на Англия. Както е известно, "сините" завършиха трети в класирането. Португалският специалист е доволен от представянето на тима и разясни ситуацията с някои футболисти.

"Да, Торес е в плановете ми. Той е добър играч. Аз постоянно говоря: Фернандо не е този футболист, който ще вкара от половин положение, не е този, който ще вкарва гол след гол. Но неговата работа и движение по терена носят успехи на отбора. Аз обичам такива футболисти, клубът го уважава и ще се радваме, ако той играе и през следващия сезон. В това няма никакъв проблем", заяви Моуриньо.

"Разбира се, искаме да привлечем нападател през лятото, но това не означава, че ще се откажем от играчи с действащи контракти. Ето'о имаше контракт за един сезон, но Нандо и Ба трябва да останат. Те разбират какво е това Челси и работят за отбора", каза още португалецът.

"Доволен съм от завършилия сезон. Заложихме базата и това ще ни помогне през следващия сезон. Говоря не само за футболисти или за тактика, но и за етика, отношение към отбора - това, как работим, държим се и тренираме. Радвам се, че имаме тази база и ще може да започнем следващия сезон по различен начин", завършва Моуриньо.

 

  Сподели
260