Венгер: Разстроени сме, че не станахме шампиони


Н. Гавазов

Венгер: Разстроени сме, че не станахме шампиони

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер след победата над Норич с 2:0 в последния кръг от Висшата лига коментира представянето на отбора в шампионата на Англия. Както е известно, "артилеристите" през дълъг период от време бяха лидери в класирането, но в крайна сметка завършиха на четвърто място и ще играят квалификации за класиране за групите в Шампионска лига.

"За съжаление, това е първият случай в историята на Висшата лига, когато отборът събрал 79 точки, завършва на четвърто място. Мисля, че сега сме разстроени ние, Ливърпул и Челси, защото само един тим може да стане шампион. Всичките четири отбора, борещи се за титлата, показаха прекрасни показатели", заяви Венгер.

"Всеки, който стане шампион, може да каже, че е заслужил титлата. Манчестър Сити пресече финалната черта първи без този блясък , който демонстрира отбора на старта на сезона. Но те имат достатъчно опит и класа, така че аз ги поздравявам с титлата. Те изостанаха, защото на определен етап имаха три мача по-малко от конкурентите си, но успяха да вземат тези пропуснати мачове. Мисля, че решаващ момент бе двубоя против Евертън. Когато победиха "карамелите", стана ясно, че ще станат шампиони", отбеляза французинът.

 

  Сподели
135