Уест Хем надви десет от Тотнъм и се спаси (видео)


И. Ангелов

Уест Хем надви десет от Тотнъм и се спаси (видео)

Уест Хем Юнайтед прие Тотнъм в среща от поредния тридесет и седми кръг на английската Висша лига. Ранната среща от съботния ден днес завръши при резултат 2:0 за домакините в това лондонско дерби, но трябва да споменем, че рано в мача бе изгонен Йонес Кабул от Тотнъм за нарушение като последен човек.

Тотнъм започна добре и видяхме едно прекрасно положение пред Емануел Адебайор рано в срещата. В 22-ата минута Ериксен се справи с трима бранители и отново намери Адебайор, но тук бе спечелен корнер. В 25-ата минута обаче в една атака на домакините Даунинг се измъкна сам и Кабул го повали на дъгата като последен човек и това бе червен картон.

От положението Анди Керъл стреля мощно и Лорис изби в корнер, след който именно Керъл бе намерен за удар с глава, който Хари Кейн отклони в мрежата си - 1:0. В 44-ата минута пък от нов пряк-свободен удар стреля Даунинг, като стената на Тотнъм от 6 човека се разцепи и топката мина точно в средата и.

Във втората част домакините довършиха работата си, макар Шерууд да опита да реагира с пускането на Сандро и Солдадо в игра. Най-доброто положение за гостите дойде в 92-ата минута, когато Дани Роуз спечели място в наказателното поле за мощен удар с десния крак, но Адриан спаси.

С победата Уест Хем си гарантира оставането в елита със събраните 40 пункта.

4 Арсенал




73т.
5 Евертън




69
6 Тотнъм




66
7 Манчестър Юнайтед




60

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
111