Уолкът иска да се завърне за началото на следващия сезон


Н. Гавазов

Уолкът иска да се завърне за началото на следващия сезон

Полузащитникът на Арсенал Тио Уолкът заяви, че планира да се завърне в строя към началото на следващия сезон. В началото на януари играчът получи тежка контузия на връзките на коляното. Узнавайки за тежестта на травмата, докторите незабавно изключиха възможността англичанина да участва на Светвното първенство в Бразилия.

След операцията, Тио преминава продължителен курс по рехабилитация. 25-годишният футболист не унива и се надява да се завърне на терена към началото на следващия сезон.

"Оттогава изминаха четири месеца и през всичкото това време аз усилено се занимавам. Към момента работя върху увеличаване на мускулната маса на коляното. Всичко това изглежда много скучно, но тези четири месеца прелетяха много бързо", заяви Уолкът.

"Не виждам смисъл да се оплаквам от травмата, защото то вече се случи, а в света има хора, които изпитват много по-големи проблеми. Аз просто съм концентриран върху своята работа и в края на краищата не съм нито първият, нито последният", каза още играчът.

"В близко време ще се срещна с моите доктори и се надявам, че те ще ми съобщят добри новини. Много ми се иска да започна да бягам след няколко седмици. Няма да форсирам своята подготовка заради Световното и разбира се, ще бъда много внимателен. Искам да се завърна към старта на следващия сезон и заради тази цел много ще работя през лятото", допълни Уолкът.

 

  Сподели
83