Венгер: През следващата година искаме да постигнем повече


Н. Гавазов

Венгер: През следващата година искаме да постигнем повече

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер сподели мнението си за срещата с Нюкасъл от 36-я кръг на Висшата лига на Англия. Както е известно, "артилеристите" не оставиха никакви съмнения относно превъзходството си и постигнаха класически успех над "свраките". Това от своя страна увеличи шансовете на лондончани за място в топ 4 - сега колективът на Венгер се намира само на една победа от това да завърши сезона в четворката на най-силните във Висшата лига на Англия.

"Това е крачка напред, но ние трябва да се движим напред, така че в неделя ни предстои поредната среща на свой терен и пред нас има шанс да постигнем още една победа. Важното е да се концентрираме върху собствената си игра, тъй като предстоящият съперник (УБА) се подобрява от мач на мач и изглежда нелошо. Разбира се, присъствието на Йозил и Рамзи стана решаващ фактор. Помня, как се налагаше да се оправяме без Уилшър, Уолкът, Йозил, Рамзи и Кошчелни. Загубата на един-двама ключови играчи се преживява, но 4-5 е прекалено много за всеки отбор.

"През този сезон задачата за попадане в първата четворка не бе толкова трудно, макар че все още нищо не е решено. Достатъчно дълго се занимавам с таз работа, за да знам колко трудно се достига до финала. Прекалено много преживяхме през този сезон и пренесената болка ще ни напомня за това, че е необходимо да се концентрираме и завършим своята работа. Но положението не е лошо", добави французинът.

"Наистина, още една победа и сме в първата четворка. Това е свидетелство колко стабилно играе отборът през последните години. През този сезон значителна част от времето оглавявахме таблицата, но във важни периоди от сезона загубихме ключови играчи. В Купата на Англия играхме с Ливърпул, Тотнъм, Евертън, а в Шампионска лига загубихме от Байерн заради това, че останахме с човек по-малко. Показахме своя потенциал, но през следващия сезон искаме да постигнем повече и аз се надявам, че всичко при нас ще се получи. Но нека завършим сезона", завършва Венгер.

 

  Сподели
79