Арсенал с класика над Нюкасъл (видео)


И. Ангелов

Арсенал с класика над Нюкасъл (видео)

Арсенал прие Нюкасъл Юнайтед днес в среща от тридесет и шестия кръг на английската Висша лига. Артилеристите почти не срещнаха трудности с един от отборите в най-лоша форма в лигата днес, като Лоран Косчелни, Месут Йозил и Оливие Жиру се намериха сред реализаторите.

В 26-ата минута днес Арсенал поведе, когато Санти Касорла изстреля пряк-свободен удар в опасна зона, а Косчелни се справи със Сисоко и насочи топката към мрежата. В празненството си след гола бранителя изрита топката в публиката, за което получи картон.

Последваха няколко силни минути и за Нюкасъл, но в 42-ата минута Йозил вкара за домакините. Жиру избегна капана на засадата в тази ситуация, но работата му не бе свършила срещу Крул. Вратаря спаси първоначалния му изстрел, след което и добавката, но нападателя след това реши да подаде на Йозил, който нямаше как да сбърка от близо.

Във втората част Арсенал пак започна добре, последва кратко оживление от Нюкасъл, и домакините пак вкараха. Този път в 66-ата минута Йозил центрира от ляво и Жиру завърши с 15-тото си попадение в сезона.

1 Ливърпул




80т.
2 Челси




78
3 Манчестър Сити




77
4 Арсенал




73
5 Евертън




69

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
253