Моуриньо: Всичко е просто. Победи по-добрият


Н. Гавазов

Моуриньо: Всичко е просто. Победи по-добрият

Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо сподели мнението си за централния мач от 36-я кръг на Висшата лига на Англия против Ливърпул. Както е известно, гостите от Лондон нанесоха първо поражение на мърсисайдци на "Айнфийлд", като точки за "сините" бяха Демба Ба и Вилиан.

"Победиха по-добрите. Отборът, който заслужаваше това в най-голяма степен, спечели мача. Всичко е много просто. Нашият отбор спечели повече от всякакви похвали. Всеки футболист на терена бе повече от великолепен. Не допуснахме нито една грешка в позиционна отбрана, което е по-тежко, отколкото при персонална опека. Закрихме всички свободни зони и всеки футболист на съперника. Убеден съм, че това бе фантастична игра от наша страна.

Радвам се за момчетата. Те се ползват с моето доверие и знаят, колко много съм доилен от тяхната работа. Именно това им е нужно от мен. Също таке е безценно да видят, как нашите фенове съпреживяват всяко едно докосване на топката и подкрепят всяко тяхно действие.

Казвате, че това е отбранителна игра Леко съм озадачен, че пресата мисли за отбранителна игра. Ако отборът добре се защитава, това е отбранителна игра. Ако играе лошо в защита и пропуска по 2-3 гола, вие забравяте за отбраната.

Дебютът на Калас? Това бе великолепно. Преди мача ние леко се шегувахме над него, тъй като дори такива великолепни футболисти като Лампард и Коул са дебютирали срещу по-малки отбори, а той го направи на "Анфйлд". Сигурен съм, че никога няма да забрави този ден.

Грешката на Джерард? Никой няма право да се радва на чуждите грешки. В този гол аз предпочитам да видя на първо място поредните великолепни действия на Демба Ба. Той хладнокръвно реализира своя шанс намирайки се пред вратата, която се защитаваше от отличен вратар. В такива моменти всичко може да се случи.

Тери има шанс да играе в сряда. Ще видим по какъв начин ще се развие ситуацията в близките дни. Веднага след мача с Атлетико мислехме, че е невъзможно да бъде готов за двубоя с испанците, но сега има шанс", заяви Моуриньо.

 

  Сподели
137