Суарес и Азар получиха наградите на PFA


Н. Гавазов

Суарес и Азар получиха наградите на PFA

Играч на годината и млад Играч на годината във Висшата лига на Англия според версията на Асоциацията на професионалните футболисти (PFA) станаха Луис Суарес и Еден Азар. Преди година уругваецът отнесе наказание от десет мача за ухапване на защитника на Челси Бранислав Иванович. За последните 12 месеца обаче Луис успя да се поправи и да си върне уважението на публиката.

В 31 мача от сегашния сезон 27-годишният Суарес вкара 30 гола, което помогна на Ливърпул да бъде лидер във Висшата лига и да претендира за своята първа шампионска титла за последните 24 години.

В борбата за наградата Суарес изпревари съотборника си Стивън Джерард и Даниел Стъридж, а също така Адам Лалана от Саутхемптън, Яя Туре от Манчестър Сити и Еден Азар от Челси.

Утешителен приз за Азар стана званието най-добър млад Играч на годината. 23-годишният белгиец много ярко провежда сегашния сезон, превръщайки се в истински лидер на отбора на Жозе Моуриньо. Второто място в гласуването зае Даниел Стъридж от Ливърпул, а третото Люк Шоу от Саутхемптън.

 

  Сподели
126