Челси нанесе удар по амбициите на Ливърпул (видео)


И. Ангелов

Челси нанесе удар по амбициите на Ливърпул (видео)

В поредния тридесет и шести кръг на английската Висша лига Ливърпул прие Челси в една среща, която мърсисайдци просто не трябваше да губят, за да увеличат многократно шансовете си за титла. Днес обаче гостите от Лондон успяха да победят с 2:0, благодарение на голове от Демба Ба и резервата Вилиан.

В първото полувреме двата тима действаха предпазливо, като Челси залагаше на бързи контри, а домакините владееха повече топката. Въпреки това обаче Челси имаше по-добрите положения. В 38-ата минута пък един удар на Салах бе избит от Стивън Джерард с разперена ръка в наказателното поле, но Мартин Аткинсън подмина ситуацията.

В третата от добавените минути на първата част съдбата си върна на капитана на Ливърпул, когато той не успя да овладее една топка като последен човек, подхлъзна се и в опита да си я върне от Демба Ба, а така нападателят остана сам срещу Миноле и реализира за 1:0 през краката му.

Във втората част Ливърпул владееше топката повече от 70% от времето, а Джерард се хвърли в предни позиции и стреля от далеч над 15 пъти, много от които неточно. Най-доброто от него бе един удар с глава при центриране на Суарес. 

Най-доброто положение за домакините бе в самия край, когато от отсъден несъществуващ корнер Суарес стреля и принуди Шварцер да спасява по прекрасен начин вратата си. В края на мача след като Ливърпул се бе хвърлил в атака, Торес и Вилиан излязоха само срещу Миноле от центъра до вратата, и те нямаше как да сбъркат за 2:0.

1 Ливърпул




80т.
2 Челси




78
3 Манчестър Сити




77
4 Арсенал




70

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
207