Тотнъм победи на гости на Стоук (видео)


И. Ангелов

Тотнъм победи на гости на Стоук (видео)

С единствен гол от Дани Роуз Тотнъм успя да победи на гости на Стоук Сити в среща от поредния тридесет и шести кръг на английската Висша лига. Така шпорите се възползваха от загубата на Евертън по-рано и се намират на 3 пункта от петата позиция и "карамелите" 2 кръга преди края.

През първата част Стоук не изглеждаше много заплашително в атака, като Айрлънд и Н'Зонзи бяха на края на по-добрите положения за домакините. Тотнъм отговори чрез Дани Роуз в 33-ата минута, когато Емануел Адебайор центрира и той завърши с глава. Хари Кейн пък се намери на изключителна позиция малко след това, но пропиля да удвои предимството на гостите.

В 52-ата минута Райън Шоукрос бе изгонен за втори жълт картон, когато действа опасно срещу Роуз. Така Тотнъм заигра по-спокойно, но в края на срещата това се обърна срещу състава, а макар да превъзхождаше по брой домакините, последните минути бяха доста инфарктни за Тим Шерууд. В 86-ата минута Доусън можеше да бъде наказан и за влизането си в краката на Пиетерс в наказателното поле, но Андре Маринър подмина ситуацията.

3 Манчестър Сити




74т.
4 Арсенал




70
5 Евертън




69
6 Тотнъм




66
7 Манчестър Юнайтед




57

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
101