Юнайтед разглежда и вариант с Гуардиола


Н. Гавазов

Юнайтед разглежда и вариант с Гуардиола

Манчестър Юнайтед разглежда вариант с привличането на Хосеп Гуардиола на поста мениджър на отбора. Уволнявайки Дейвид Мойс и утвърждавайки на Райън Гигс в ролята на временен наставник, сега босовете на "червените дяволи" пристъпват към търсене на нов мениджър. Според The Telegraph, един от вариантите е кандидатурата на Пеп Гуардиола. По информация на източника, Юнайтед желае да разбере достъпен ли е испанецът и дали той има желание да работи на "Олд Трафорд", преди да започнат преговорите с останалите кандидати.

Отчитайки факта, че Хосеп се труди в Байерн за първа година от предвидените в договора му три, вариантът с евентуално пристигане на Гуардиола на "Олд Трафорд" изглежда малко вероятен.

Впрочем, бившият наставник на Барселона има повод да помисли над евентуални оферти от страна на Манчестър Юнайтед. Според слуховете, отборът на "червените дяволи" е този, с който Гуардиола е желаел да работи в Англия. Освен това, испанецът не е доволен от прекалено голямото влияние върху тима на Байерн от страна на бившите играчи на баварците.

Изданието твърди също така, че Юнайтед е готов да се обърне към наставника на Атлетико Мадрид Диег Симеоне, който обаче има сериозен недостатък - аржентинецът не владее английски език.

 

  Сподели
111