Арсенал е опустошен от мача с Уигън


Н. Гавазов

Арсенал е опустошен от мача с Уигън

Арсенал е опустошен физически и психологически от полуфиналния мач за Купата на Англия против Уигън и рискува да влезе в утрешното дерби с Уест Хем в рамките на Висшата лига с нови загуби в кадрово отношение. През уикенда възпитаниците на Венгер извоюваха победата едва след изпълнение на дузпи след 120 изпълнени с огромно напрежение минути.

Този мача обаче продължава да тежи на Арсенал. В двубоя срещу Уест Хем във вторник вечер "артилеристите" рискуват да бъдат без Лоран Кошчелни, Начо Монреал, Кириън Гибс, Алекс Окслейд-Чембърлейн, Аарън Рамзи, Томаш Росицки и Лукаш Подолски.

"Не мога да ви съобщя нищо относно състоянието на играчите. Все още не са напълно изяснени тези с мускулни проблеми и натрупана умора. Може би някои от тях не биваше да играят в събота. Не сме убедени за състоянието на Монреал, който принудително завърши срещата. Подолски имаше проблеми, о аз мисля, че той ще играе. Окслейд-Чембърлейн не трябваше да играе в събота, Рамзи напусна заради мускулни проблеми", заяви Венгер.

Освен гореспоменатите играчи, чието състояние остава неясно, в лазарета на Арсенал се намират Месут Йозил, Джак Уилшър и Тио Уолкът, а Матийо Фламини е дисквалифициран.

 

  Сподели
166