Венгер: Изпитах облекчение


Н. Гавазов

Венгер: Изпитах облекчение

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер призна, че е изпитал облекчение след победата на своя отбор над Уигън в полуфиналния мач от Купата на Англия. Както е известно, действащият носител на Купата отстъпи едва след серията от дузпи - 120 минути редовно време и допълнителните полувремена завършиха при резултат 1:1, но "артилеристите" се оказаха по-успешни при изпълнението на 11-метровите удари.

Класирайки се за финал в турнира, Арсенал има големи шансове да завоюва своя първи трофей от 2005 година насам.

"Изпитвам облекчение, защото бяхме под грамаден натиск. Очаквах труден мач и не останах разочарован. Много е важно, че не отпаднахме, защото това щеше да бъде много тревожно от още едно съвпадение", заяви Венгер.

Едновременно с плановете да спечели Купата на Англия, френският специалист разчита да попадне в четворката на най-силните във Висшата лига.

"Не знам как е завършил Евертън. Мисля, че ако спечелим своите мачове, то ще финишираме в четворката, поради това сега е важно да се съсредоточим върху Висшата лига. Убеден съм, че ще възстановим своето положение. Имаме цел на финала за Купата на Англия, но сега пред нас е период, в който можем да се съсредоточим на Висшата лига. Уигън показа защо е отстранил Манчестър Сити в четвъртфинала и за известно време всичко бе против нас. Но ние проявихме своя характер, твърдост и се справихме с нервите", каза още наставникът на Арсенал.

 

  Сподели
121