Арсенал на финал след дузпи с Уигън (видео)


И. Ангелов

Арсенал на финал след дузпи с Уигън (видео)

Уигън и Арсенал не успяха да се победят в редовното време на полу-финалната среща между двата тима във ФА Къп. При 1:1 в редовното време и след липсата на голове в двете продължения, достигнахме до изпълнение на дузпи, където надделя Арсенал и така Уембли ще чака другия финалист след Хъл - Шефилд Юнайтед утре.

В първата част Арсенал не успя да наложи контрола, който искаше. Карсън спаси на 2 пъти вратата си, но в останалите случаи Уигън добре се бранеше срещу играта с подавания на артилеристите. 

След почивката Уигън стана по-агресивен и потърси своите положения. Така в 59-ата минута МакМанаман навлезе в наказателното поле и след няколко докосвания срещу Мертезакер той спечели дузпа. Зад топката застана Жорди Гомес и не сбърка, макар че Фабиански улови ъгъла.

Яя Саного опита да отговори за Арсенал с няколко положения, и след доста опити и греда от Окслейд-Чембърлейн, резултатът бе изравнен. В 82-ата минута удар на Чембърлейн успоредно на гола бе вкаран от Мертезакер на втора греда. Само секунди преди това Киерън Гибс бе толкова близо до гола, но все пак топчиите стигнаха до попаднието си.

В продълженията Арсенал отново доминираше, като Карсън трябваше да спаси още от ударите на Саного. Добра ситуация за Уигън спечели Ник Пауел от Манчестър Юнайтед, който се появи като резерва към края на срещата. В 111-ата минута Окслейд-Чембърлейн стреля мощно от близо 20 метра, и нацели гредата. Все пак така стигнахме до дузпи:

1. Фабиански спаси дузпата на Колдуел - 1:1
2. Артета вкара за Арсенал с неспасяем удар - 2:1
3. Фабиански спаси втора дузпа - 2:1
4. Ким Калстрьом хладнокръвно матира Карсън - 3:1
5. Босежур намери точно ъгъла на вратата - 3:2
6. Оливие Жиру вкара с удар по земя - 4:2
7. Джеймс МакАртър прати Фабиански в грешна посока - 4:3
8. Санти Касорла довърши Уигън и прати Арсенал на финал - 5:3 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
138