Венгер определи целите през лятото


Н. Гавазов

Венгер определи целите през лятото

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер определи голямото количество контузии като главната причина за внезапно изпарилите се шансове за титла във Висшата лига на Англия. Също така френският специалист намекна, че негов приоритет през лятото ще бъде да задържи сегашните си футболисти, а не да купува нови.

В продължение на четири месеца от сегашния сезон във Висшата лига Арсенал, който през лятото се подсили с Месут Йозил, бе лидер в класирането. Но след това "артилеристите" навлязоха в черна серия, която продължава и до този момент.

Отчитайки отложеният мач на Евертън, Арсенал почти загуби и битката с "карамелите" за топ 4 и рискува да остане без Шампионска лига през следващия сезон, което ще е голям удар за клуба по отношение на финансите. Венгер обяснява всичко с многобройните травми.

"Нека първо да видим, къде ще финишираме, тъй като имаме фундамент. За нас е важно нашите играчи да се завърнат в строя и да бъдат готови да играят. Главната ни задача е да задържим футболистите си и да помислим къде сбъркахме. През този сезон също така имаше и много позитивни неща. 17 кръга бяхме лидери в лигата и се смъкнахме, когато във важен момент от сезона загубихме много играчи. Не искаме да повтаряме това", заяви Венгер.

 

  Сподели
151