Алърдайс: В Англия няма достатъчно качествени съдии


Н. Гавазов

Алърдайс: В Англия няма достатъчно качествени съдии

Мениджърът на Уест Хем Сам Алърдайс остана недоволен от работата на арбитъра Антъни Тейлър в мача от 33-я кръг на Висшата лига на Англия с Ливърпул. Както е известно, реферът взе някои спорни решения, които бяха в ущърб и на двата отбора. Според английският специалист, на Острова няма достатъчно класни съдии.

"Уви, ние сме принудени отново да говорим за съдиите, а не за играта, въпреки че наистина изпитахме силата на Ливърпул. Имаше нарушения, които съдията назначи, намирайки се на 50 метра от ситуацията. Втората дузпа не е дузпа. Нашият вратар Адриан Кастильо игра за топката", заяви Алърдайс.

"Съдия Тейлър извърши сериозни грешки и на нас се налага да говорим за това, как това повлия на срещата. Арбитърът реши, че Кастильо не е играл за топката, но той игра. Съдията трябваше да е уверен на 100%. Той се намираше в лоша позиция, но въпреки това даде дузпа. Керъл фаулира вратаря когато вкарахме. Ние не искаме такива голове, никой не ги иска. Наистина съм обезпокоен от това, че всяка седмица говорим за съдиите. Нямаме достатъчно количество класни рефери. Те се стараят с всички сили, но с това трябва да се направи нещо", добави наставникът на Уест Хем.

 

  Сподели
124