Ливърпул се върна на върха с две дузпи (видео)


И. Ангелов

Ливърпул се върна на върха с две дузпи (видео)

Ливърпул гостуваше на Уест Хем Юнайтед в среща от тридесет и третия кръг на английската Висша лига. Днес гостите от мърсисайд успяха да победят с 2:1 чрез две вкарани дузпи от Стивън Джерард. По този начин Ливърпул отново се намести на върха във временното класиране на първенството.

В началото на срещата домакините стояха много комфортно и налагаха преса на своя опонент. В 19-ата минута обаче Суарес премина човека си след като получи топка от странично хвърляне, стреля към далечния ъгъл, но нацели гредата. След две ситуации за домакините се стигна и до края на полувремето, когато след игра с ръка на Томкинс, Ливърпул получи шанс да вкара от дузпа.

Тук капитанът стивън Джерард вкара с голямо спокойствие, но само след 2 минути резултатът бе изравнен. Ги Демел успя да вкара топката в мрежата на Ливърпул в една ситуация, в която изглеждаше, че Керъл наруши правилата срещу вратаря Миноле, който изпусна топката.

След почивката Ливърпул владееше почти еднолично топката, а Керъл трябваше да се връща да помага в отбрана. В една опасна контра в 62-ата минута той нацели горната греда на свой ред в опит да накаже бившия си отбор.

В 70-ата минута Адриан игра за топката срещу Фланаган в наказателното поле, и това бе нова дузпа за Ливърпул, макар решението да остана спорно. Джерард отново застана зад топката и матира вратаря с добър удар. Това като че ли срина напълно концентрацията на домакините и те не показаха желание за повече в срещата.

В 84-ата минута Стърлинг изведе Суарес за нов удар в гредата. Това бе добро изпълнение с външната част на крака от уругваеца. 

1 Ливърпул




74т.
2 Челси




72
3 Манчестър Сити




70
4 Арсенал




64
5 Евертън




63
6 Манчестър Юнайтед




57
7 Тотнъм




56

 

 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
306