Евертън с класика над Арсенал в исторически мач (видео)


И. Ангелов

Евертън с класика над Арсенал в исторически мач (видео)

В среща от тридесет и третия кръг на английската Висша лига Евертън прие Арсенал и успя да победи с 3:0 на собствения "Гудисън Парк". По този начин мърсисайдци се намират на точка от Топ 4 и позицията на артилеристите, но трябва да се отбележи, че те имат и една среща по-малко. Така за първи път от почти 12 години Евертън постига 6 поредни победи в лигата, а освен това тук видяхме първа победа над този опонент от март месец 2007-ма година.

Двата тима започнаха добре срещата. Леон Озмън бе близо до перфектния старт с положение в 3-ата минута, но Арсенал отговори със самочувствие чрез Росицки. В 8-ата минута Озмън се контузи, когато влезе много лошо в краката на Саня, за което получи и картон. Тук той бе заменен от Рос Баркли.

В 14-ата минута "Гудисън" изригна, когато Стивън Нейсмит вкара четвъртото си попадение за сезона, когато бе на правилното място след спасения удар на Лукаку. В 21-ата минута ново положение пред Нейсмит и МакКарти бе близо до гол. Последваха ситуации пред Баркли и Миралас. 

В 34-ата минута Лукаку вкара за 2:0, когато Миралас се възползва от подхлъзване на Артета, намери Лукаку, той премина през Монреал и Вермален и матира Шчесни. В края Подолски бе лишен от гол при спасяване на Хауърд.

Втората част започна силно за Арсенал, който затисна своя опонент. В 54-ата и 55-ата минути Касорла и Жиру имаха добри положения пред вратата. В 62-ата минута обаче резултатът стана 3:0. Макар Арсенал да доминираше, една грешка на Саня позволи на Бари да организира добра атака, в края на която Миралас бе на чиста позиция, но влезлият на шпагат в краката му Артета си вкара топката във вратата.

Венгер опита да реагира мигновено с пускането на Окслейд-Чембърлейн и Аарън Рамзи за Фламини и Подолски, както и Яя Саного за Жиру малко след това, но изглежда вече бе късно. Евертън владееше спокойно топката и артилеристите нямаха сили да пресират своя съперник.

В една от редките възможности за Арсенал в 86-ата минута Чембърлейн стреля опасно към Хауърд, за да намери гредата. В 93-ата минута Саного намери мрежата, но това попадение бе отменено неправилно поради засада.

 

1 Ливърпул




74т.
2 Челси




72
3 Манчестър Сити




70
4 Арсенал




64
5 Евертън




63
6 Манчестър Юнайтед




57
7 Тотнъм




56

 























































— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
146