Моуриньо: Таблицата лъже


Н. Гавазов

Моуриньо: Таблицата лъже

Наставникът на Челси Жозе Моуриньо продължава да смята, че таблицата за класиране не отразява реалното положение на нещата във Висшата лига на Англия. Благодарение на съботния разгром на Стоук Сити, "сините" си върнаха лидерската позиция в класирането и сега изпреварват Ливърпул с една точка и с два пункта Манчестър Сити.

Ситуацията обаче е такава, че "гражданите" имат два мача в резерва, като вторият - срещу Астън Вила - ще е само четири дни преди края на сезона. Жозе смята, че никакви изводи не бива да се правят от сегашното състояние на таблицата за класиране.

"В толкова важна лига като нашата, аз не мисля, че може да има толкова много отложени мачове. На теб ти се налага да чакаш два месеца, а това създава трудности за всички отбори - на върха и в низините. Таблицата отново е фалшива. Има много отложени мачове. Погледнете върха - някои отбори проведоха повече срещи от други. Погледнете зоната на изпадащите - абсолютно същото е. Намирайки се на върха в класирането, ние не може да кажем, че трябва да съберем Х брой точки, за да станем шампиони", заяви Моуриньо.

"Ако погледнете изпадащите, Фулъм, Кардиф или Норич не могат да кажат "имаме нужда от такова количество точки, за да оцелеем", заради отложените срещи на Съндърланд. Мисля, че това не е най-доброто изражение на реалното положение на нещата в най-добрата лига в света. Това не е добра ситуация. Не мисля, че за най-добрата лига в света е подходящо да се играят отложени мачове в последната седмица на сезона. Прекалено много зависим от останалите резултати", каза още португалецът.

 

  Сподели
82