Челси с класика над Стоук (видео)


И. Ангелов

Челси с класика над Стоук (видео)

Челси прие Стоук Сити в среща от тридесет и втория кръг на английската Висша лига. Днес "сините" от "Стамфорд Бридж" спечелиха с 3:0 срещата и така с мач повече от Ливърпул и два мача повече от Манчестър Сити тима окупира отново първото място в класирането, макар и временно.

Началото бе добро за Челси, но Торес действа разконцентрирано на върха и пропусна добри ситуации. В 32-ата минута Мохамед Салах откри резултата, след като Матич проби в наказателното поле и върна топката за бившия играч на Базел. 

Стоук опита да отговори с пускането на Анди Уилкинсън и Чарли Адам на полувремето за Паласиос и Камерън. Това донякъде подейства, защото "сините" започнаха в спокойно темпо втората част и Адам имаше своите шансове. 

В 59-ата минута обаче Азар и Салах комбинираха добре, като последният бе повален от Уилкинсън в наказателното поле и това бе дузпа. Зад бялата точка застана Лампард, чийто удар бе спасен от Бегович, но при добавката халфът вкара.

В 72-ата минута Вилиан получи пас от Салах, премина през Шоукрос, нагласи си топката за десен крак и завъртя кълбото неспасяемо покрай Бегович. Това бе добър завършек за показаното от бразилеца като игра днес - 3:0.

 

1 Ливърпул




74т.
2 Челси




72
3 Манчестър Сити




70
4 Арсенал




64
5 Евертън




63
6 Манчестър Юнайтед




57
7 Тотнъм




56

 
































































— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
436