Арсенал и Ман Сити завършиха при равен (видео)


И. Ангелов

Арсенал и Ман Сити завършиха при равен (видео)

В среща от тридесет и втория кръг на английската Висша лига Арсенал прие Манчестър Сити, и днес гостите успяха първи да вкарат попадение, само за да видим как Матюел Фламини върна равенството във второто полувреме за крайното 1:1. Давид Силва бе реализаторът за "гражданите".

Сити започна доста агресивно, като още преди 10-ата минута видяхме много възможности пред вратата на Арсенал, 3 от тях пред Хесус Навас. В 18-ата минута след една добра контра, Силва и Джеко играха добре, за да се стигне до гол на испанеца в крайна сметка.

В 22-ата минута гол на Фламини бе отменен поради засада. Последваха две добри възможности за Жиру. В края на полувремето обаче Сити отново овладя инициативата.

След почивката Арсенал тръгна добре. В 53-ата минута Лукаш Подолски намери Фламини за 1:1 и домакините се върнаха в мача. Още в следващата атака Саня поднесе прекрасна топка в наказателното поле, тя бе оставена от Демикелис безразсъдно, но нямаше кой да я засече във вратата.

Двата тима започнаха да разменят атаки, като Фламини, Фернандиньо, Насри и Жиру бяха близо до гол. В 75-ата минута Арсенал някак оцеля, когато Туре, Насри и Джеко имаха възможността да стрелят по Шчесни в пространството на 5 секунди. В крайна сметка и след представянето на Окслейд-Чембърлейн, Негредо, Яя Саного и Хави Гарсия за двата тима, до гол не се стигна.

1 Челси




69т.
2 Ливърпул




68
3 Манчестър Сити




67
4 Арсенал




64
5 Евертън




57

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
178