Ливърпул доближи Челси с нова победа (видео)


И. Ангелов

Ливърпул доближи Челси с нова победа (видео)

В среща от поредния тридесет и първи кръг на английската Висша лига Ливърпул прие Съндърланд и успя да победи с 2:1. Попаденията за домакините вкараха Стивън Джерард в първото полувреме и Даниел Стъридж след почивката, а Сунг Йонг Ки вкара за гостите малко преди края на мача.

В първото полувреме Ливърпул не даваше никаква възможност за атаки на своя опонент, а Стъридж и Суарес пропуснаха няколко ситуации. В 39-ата минута резултатът бе открит от Стивън Джерард, когато от пряк-свободен удар той намери ъгъла на вратата на Маноне. Малко след това Конър Уикам получи шанс да изравни, но се провали.

В 48-ата минута Даниел Стъридж навлезе от дясно, и отвори позиция за удар, като красиво намери ъгъла на вратата. В следващата атака Суарес опита да си спечели дузпа срещу Кетърмол, но ситуацията бе подмината, макар сякаш да имаше контакт.

Последваха нови ситуации за Суарес и Кутиньо, а в 62-ата минута за Съндърланд се появи Ки, който замени Уикам. В 71-ата минута Лий Кетърмол стреля по изключителен начин и нацели гредата на Ливърпул. 5 минути след това при един корнер на Джонсън, Ки вкара с глава за 2:1.

 

1 Челси




69т.
2 Ливърпул




68
3 Манчестър Сити




66
4 Арсенал




63

 

 

  Сподели
131