Сър Алекс поздрави своя стар съперник Арсен Венгер


Н. Гавазов

Сър Алекс поздрави своя стар съперник Арсен Венгер

Сър Алекс Фъргюсън похвали своя стар съперник Арсен Венгер в навечерието на хилядният мач на французина като мениджър на Арсенал. Великият шотландец смята също така, че постижението на Венгер е доказателство, че стабилността в един клуб е от жизненоважно значение. Както е известно, французинът съвсем скоро ще се превърне в четвъртия мениджър - след Сър Мат Бъзби, Дарио Гради и самият Сър Фъргюзън - постигнал 1000 мача начело на един отбор във Висшата лига на Англия. Това ще се случи в двубоя срещу Челси в събота.

64-годишният специалист пое управлението на отбора от северен Лондон на 1 октомври 1996 година и под негово ръководство Арсенал постигна най-големите си успехи в своята история.

"Поздравявам Арсен за достигането на този голям успех. След като постигнах същото, не мога да подчертая достатъчно дебело колко висока отдаденост, издръжливост и саможертви са нужни и затова изпитвам максимално възхищение", заяви Сър Алекс.

"През годините се радвахме на някои фантастични битки и може да се каже, че заедно оцеляхме и уважавахме взаимно усилията си да играем хубав футбол, винаги ми е било приятно да наблюдавам отборите на Арсен. Арсенал играе по правилния начин. Да играем срещу тях беше специално предизвикателство, за което изгорих много часове от живота си в размисъл. Той винаги е бил съвестен член на нашата професия, който се е опитвал да помага на другите мениджъри. Може би най-големият комплимент, който мога да му окажа е, че никога не можех да си позволя да не съм максимално борбен срещу моя съперник в продължение на 17 години", признава бившият наставник на Юнайтед.

"Като цяло това постижение още веднъж показва какво може да доведе стабилността във футболен клуб. И без съмнение той създаде вечно наследство през своите 1000 мача начело на отбора", завършва Сър Алекс.

 

  Сподели
83