Пол: Челси пострада от работата на Крис Фой


Н. Гавазов

Пол: Челси пострада от работата на Крис Фой

Известният в миналото британски арбитър Греъм Пол оцени съдийството на Крис Фой в мача от 30-я кръг на Висшата лига на Англия между Астън Вила и Челси. Както е известно, въпросният рефер взе някои спорни решения, което накара Жозе Моуриньо да призове Футболната асоциация на Англия повече да не назначава Фой на мачове на Челси. Пол напълно е съгласен с португалския мениджър.

"Челси има пълното право да се счита за пострадал от съдийството на Крис Фой на "Вила Парк" в събота вечер. Той взе някои грешни решения не в полза на лидера в шампионата", заяви Пол.

"Рамирес се измъкна от защитниците и излезе лице с лице срещу вратаря, когато бе цинично спънат от Джо Бенет. Въпреки, че капитанът на Астън Вила Рон Влаар бе близо до нарушението, той се намираше зад Рамирес, така че той не осигуряваше партньора си. Това си беше явен срив на голова ситуация и поради тази причина аз мога да дам червен картон за сериозно нарушение на правилата", каза още бившият рефер.

"Изгонването на Вилиан за втори жълт картон е прекалено жестоко решение. Ако там имаше нарушение, то е незначително и Фой трябваше да отсъди само наказателен удар. Отмененият гол на Матич и червеният на Рамирес бяха правилни решения, но Фой позволи на бирмингамци да го притискат и много от решенията си взе под техен натиск", допълни Пол.

 

  Сподели
157