Арсенал победи Тотнъм минимално (видео)


И. Ангелов

Арсенал победи Тотнъм минимално (видео)

Арсенал гостуваше на Тотнъм днес в мач от поредния тридесети кръг на английската Висша лига, а артилеристите успяха да спечелят срещу градския съперник с 1:0, благодарение на ранен гол от Томаш Росицки. Така Арсенал се изравни с Ливърпул по точки, но остава трети заради головата разлика.

Още във 2-ата минута Окслейд-Чембърлен и Росицки бяха замесени в бърза контра, завършена от последния със страхотен удар от ъгъла на наказателното поле далеч от Юго Лорис. В 27-ата минута Арсенал трябваше да удвои след добро положение пред Чембърлейн. Моментално последва добро положение пред Адебайор. Тотнъм обаче завърши полувремето без точен удар, макар да владееше повече топката.

Във втората част Тотнъм започна по-добре и затисна Арсенал в наказателното поле. Две страхотни грешки от Шчесни трябваше да бъдат наказани в този период, но някак отбраната на гостите издържа. В игра за шпорите се появиха Сигурдсон и Паулиньо за Сандро и Шадли, но артилеристите започнаха да владеят повече топката.

В 79-ата минута Юго Лорис спаси вратата си по невероятен начин след един удар на Мертезакер. В крайна сметка Арсенал постигна първа победа на "Уайт Харт Лейн" в последните си 6 опита. 

1 Челси




66т.
2 Ливърпул




62
3 Арсенал




62
4 Манчестър Сити




60
5 Тотнъм




53
6 Евертън




51
7 Манчестър Юнайтед




48
8 Саутхемптън




45

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
191