Ливърпул смачка Юнайтед на Олд Трафорд (видео)


И. Ангелов

Ливърпул смачка Юнайтед на Олд Трафорд (видео)

Стивън Джерард вкара две от трите си дузпи днес срещу Манчестър Юнайтед, когато "червените дяволи" приеха Ливърпул в мач от тридесетия кръг на английската Висша лига - 3:0. Освен трите отсъдени дузпи срещу Юнайтед и капитанът Неманя Видич бе изгонен в последната такава, когато той дори не докосна Даниел Стъридж.

Началото на срещата бе агресивно от двата тима с доста преса и грешни отигравания. В 34-ата минута Стивън Джерард откри резултата, когато Суарес спечели дузпа срещу Рафаел, когато топката бе спряна от ръката на бразилеца в наказателното поле. В 45-ата минута единственото добро положение за Юнайтед дойде, когато Рафаел намери Рууни на добра позиция, но волето бе спасено от Миноле. Това остана и единственият точен удар за домакините до края.

В 46-ата минута Джерард реализира втора дузпа, когато Джо Алън падна в наказателното поле, повален от Фил Джоунс. Юнайтед отстъпваше в играта по целия терен днес, като Джерард бе близо до гол от далечна дистанция в средата на полувремето, оставен от цялата полузащитна линия да спечели терена до дъгата на наказателното поле.

В 77-ата минута Даниел Стъридж навлезе в наказателното поле, а Видич опита с шпагат да отнеме топката от краката му, само за да се плъзне близо до него, но все пак англичанинът се хвърли на тревата и това бе трета дузпа. Стивън Джерард нацели гредата тук.

В 84-ата минута обаче Даниел Стъридж изведе Суарес сам срещу Де Хеа в наказателното поле и това бе 3:0.

 

1 Челси




66т.
2 Ливърпул




62
3 Арсенал




62
4 Манчестър Сити




60
5 Тотнъм




53
6 Евертън




51
7 Манчестър Юнайтед




48
8 Саутхемптън




45









































































— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
308