Пелегрини: Това е добър отговор


Н. Гавазов

Пелегрини: Това е добър отговор

Наставникът на Манчестър Сити Мануел Пелегрини е убеден, че победата над Хъл Сити в рамките на 30-я кръг на Висшата лига на Англия е добър отговор на последните неуспехи на неговия отбор. Оставайки с човек по-малко след изгонването на Венсан Компани, "гражданите" не се отчаяха и благодарение на майсторството на ДавидСилва спечелиха важни три точки. Пелегрини смята, че възпитаниците му са реагирали на отпадането от Купата на Англия и Шампионска лига.

"Това бе много добър отговор на много трудна седмица. Загубихме от Уигън и Барселона и имахме нужда от тази победа. Трудно се играе с човек по-малко, но добре се защитавахме, добре действахме както без топка, така и с нея, и освен това създадохме още три възможности да вкараме гол", заяви Пелегрини.

"За съжаление, не играхме три седмици във Висшата лига, а през това време останалите конкуренти спечелиха своите точки. Отчитайки това, за нас бе много важно да победим в този мач", каза още чилиецът.

Мениджърът на Сити също така обърна внимание на ситуацията с изгонването на Компани.

"Очевидно е, че преди нарушението на Венсан имаше фаул от страна на Йелавич. За съжаление, реферите не го видяха. Разбира се, нарушението на Компани заслужаваше червен картон, но до този момент правилата бяха нарушавани от Йелавич. Впрочем, аз не искам да говоря за реферите. Победихме и играхме много добре", допълни Пелегрини.

 

  Сподели
258