Астън Вила победи девет от Челси (видео)


И. Ангелов

Астън Вила победи девет от Челси (видео)

Астън Вила прие Челси в среща от поредния тридесети кръг на английската Висша лига. Днес домакинтие успяха не само да задържат своя опонент, който се намира на върха в класирането, но и след изгонването на Вилиан домакините успяха да реализират и да спечелят срещата с 1:0.

Срещата започна с размяна на атаки, като Вилиан бе близо до гол в 12-ата минута. Последва положение и пред Оскар, а Челси започна да печели битката в средата. В 38-ата минута обаче от нищото Бентеке си създаде добро положение и стреля опасно. В 41-ата минута Матич успя да вкара във вратата на Вила след разбъркване в наказателното поле, но страничния съдия отсъди игра с ръка.

Втората част започна добре за Челси. Оскар принуди Гузан да спасява в 49-ата минута. Вила отговори чрез Бентеке. В 65-ата минута Бакуна го намери на добра позиция, от която той трябваше да открие, но пропусна.

В 68-ата минута Вилиан бе изгонен за втори жълт картон за действията си срещу Делф, но това решение изглеждаше пресилено. До края Челси трябваше да се брани и да използва спечелени статични ситуации, за да затрудни Гузан.

В 82-ата минута, появилият се за Агбонлахор, Марк Олбрайтън центрира по земя и Фабиан Делф с атрактивно отиграване с пета откри резултата - 1:0. Последваха златни положения пред Бентеке и Делф и за 2:0. Унижението за Челси в края на срещата бе пълно, когато Рамирес бе изгонен за груба игра директно, минута след като бе предупреден и с жълт картон.

Така Астън Вила постигна две поредни домакински победи за първи път от август 2011-та година. Челси остава с 6 точки пред втория Ман Сити, а Вила се покачи в горната половина на класирането.

 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
151